Nazywam się Dagmara Sulak i jestem dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia licencjackie i magisterskie na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Specjalizuję się przede wszystkim w dietoterapii chorób układu krążenia i zaburzeń hormonalnych, współpracuję z osobami cierpiącymi na nadwagę lub otyłość a także stosującymi diety roślinne. Wspieram żywieniowo kobiety przygotowujące się do ciąży oraz karmiące. W swojej pracy staram się przekazać pacjentom, że zmiana nawyków żywieniowych wcale nie musi być trudna i bolesna, a czasem niewielkie zmiany mogą przynieść duży efekt w poprawie zdrowia i samopoczucia. Jako że dietetyka jest moją wieloletnią pasją, regularnie podnoszę swoje kwalifikacje i uaktualniam wiedzę, uczestnicząc w kursach i konferencjach. Brałam udział m. in. w szkoleniu dotyczącym interpretacji wyników badań laboratoryjnych, dietoterapii dny moczanowej czy żywienia w zaburzeniach miesiączkowania. Ukończyłam także szkolenie SOIT (School of Insulinresistance Therapy) organizowane przez Fundację Insulinooporność, uzyskując tytuł Specjalisty przyjaznego Insulinoopornym.